De meeste kinderen doen graag samen leuke dingen. Het is vervelend als uw kind niet mee kan doen met clubs en activiteiten. Wat kunt u doen?

Samen buiten spelen of sporten

Stimuleer uw kind om met andere kinderen iedere dag buiten te spelen. Zo komt uw kind toch aan veel beweging. En het kost geen geld. U kunt uw kind ook stimuleren fietstochten te maken, te gaan hardlopen of te sporten op een veldje bij u in de buurt.

Kindpakket Neder-Betuwe: alle kinderen doen mee!

Schoolreisjes, sporten, muziekles, geschikte zomer- en winterkleding, je verjaardag vieren, een dagje uit. Het lijkt zo gewoon dat alle kinderen (0 – 18 jaar) dit kunnen doen, maar niet elke ouder of verzorger kan dit betalen. Toch is er een oplossing: het Kindpakket Neder-Betuwe.

Met het Kindpakket kan de gemeente Neder-Betuwe meehelpen om ervoor te zorgen dat alle kinderen meedoen. Ook als hun ouders of verzorgers een laag inkomen hebben. Met het Kindpakket Neder-Betuwe kan uw zoon of dochter toch mee met het schoolreisje, muziekles volgen voor bijvoorbeeld gitaar, orgel of piano, diplomazwemmen, sporten.. Of misschien heeft uw kind een laptop nodig voor huiswerk of een goede fiets om mee naar school te gaan. Of een warme winterjas. Dit zijn voorbeelden; er is nog meer mogelijk.

Vraag naar het Kindpakket Neder-Betuwe

Ouders kunnen terecht bij Joris Maier die voor de gemeente Neder-Betuwe werkt:

Samen met u kijkt hij naar wat mogelijk is voor uw kind en hij regelt dat dan ook.

De ondersteuning bestaat niet uit geld.

Kindgebonden budget

Voor kinderen jonger dan 18 jaar krijgt u kinderbijslag. Maar voor mensen met een laag inkomen of lage uitkering is er ook een kindgebonden budget. Heeft u recht op een kindgebonden budget dan krijgt u vanzelf bericht van de Belastingdienst. Maar u kunt het ook zelf aanvragen als u niets hoort.

Tips

Misschien heeft u ook nog iets aan de volgende tips:

  • Bij de bibliotheek kan uw kind gratis boeken lenen (en vaak ook tijdschriften). Voor kinderen tot 18 jaar betaalt u geen lidmaatschapsgeld.
  • Vakantie hoeft niet duur te zijn. U kunt bijvoorbeeld huizen ruilen, of op iemand huis passen. Voor kinderen uit gezinnen met weinig geld zijn er betaalbare vakantiekampen.