Recept voor 4 personen
Tijd: 25 min.
Kosten: totaal € 8,74 (€ 2,19 per persoon)

Benodigdheden:

  • 300-400 gr pasta
  • 2 blikjes tonijn (a 160 gr per stuk)
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 2 blikjes tomatenblokjes (a 400 gr per stuk)
  • 75 gram rucola
  • 50-75 gr geraspte kaas
  • in huis: snufje zout en peper, olijfolie en 1 el Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:
Zet een pan water op en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak. Maak de prei schoon en snijd de prei, ui en courgette in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui aan. Voeg na 2-3 minuten de prei en courgette toe en bak dit ongeveer 10 minuten mee totdat de groenten zacht zijn. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes, tonijn, Italiaanse kruiden en een snufje zout en peper toe. Laat de saus circa 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Meng de pasta door de saus en serveer met verse basilicum en geraspte kaas.