Recept voor 4 personen
Tijd: 25 min.
Kosten: totaal € 5,84 (€ 1,46 per persoon)

Benodigdheden:

  • 400 gr rijst
  • 100 gr hamreepjes
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 300 gr tuinerwten
  • 2 preien
  • 5-6 el ketjap manis
  • 1 zakje/bakje pindasaus

Bereidingswijze:
Zet een pan water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak. Maak de prei schoon en snijd de ui en prei in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met 1 uitgeperste teen knoflook aan. Na 2-3 minuten voeg je de prei toe en bak je die een paar minuten mee. Daarna kunnen de doperwten, hamreepjes en ketjap manis erbij. Bak dit een paar minuten en schuif alle ingrediënten dan naar één kant van de pan. Kluts de eieren in een bakje door elkaar en schenk de losgeklopte eieren in het deel van de pan wat leeg is. Als het ei begint te stollen meng je dit door de rest van de ingrediënten. Voeg daarna de rijst toe en meng alles door elkaar. Voeg eventueel naar smaak wat zout en peper toe of extra ketjap manis. Serveer met pindasaus.